Ajankohtaista

FEFEn päätösseminaari 7.11.2017: Kiikarissa Kiina – yhteisenä tavoitteena Active Ageing

Kohderyhmä: Yritykset, asiantuntijat ja muut toimijat, jotka ovat kiinnostuneita Suomen ja Kiinan välisestä kaupankäynnistä, ikääntyvien hyvinvointiin liittyvästä yhteistyöstä, verkostoitumisesta sekä digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksista.
Aika: 7.11.2017 klo 13–16
Paikka: Original Sokos Hotel Kimmel, Itäranta 1, Joensuu
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tästä (kahvitarjoilu)

SEMINAARIN OHJELMA

Maksuton seminaari, jossa käsitellään mm. Kiinan ja Suomen välisen kaupallisen yhteistyön näkymiä Pohjois-Karjalassa. Pääpuheenvuoron pitää Sani Leino, joka on sosiaalisen myyntityön (Social Selling) valmentaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Hän vastaa tällä hetkellä teknologiayhtiö ThingLinkin kansainvälisen partneriohjelman kehityksestä ja jälleenmyyntiverkoston rakentamisesta.

Seminaarissa pääsevät ääneen myös FEFE-hankkeen kumppani- ja yhteistyöyritykset. Lisäksi julkaistaan Pohjois-Karjalan Active Ageing -osaamista kuvaava markkinointivideo, joka on tehty yhteistyössä hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa ja suunnattu erityisesti Aasian markkinoille. Tervetuloa!

Tilaisuutta on mahdollisuus seurata myös etäyhteydellä. Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Tekeillä pohjoiskarjalaisten Active Ageing -osaajien videoportfolio

FEFE tuottaa syksyn aikana videon, jonka tarkoituksena on nostaa esiin pohjoiskarjalaista, monialaista aktiivista ikääntymistä tukevaa osaamista. Videoportfolio esittelee pohjoiskarjalaisia yrityksiä ja se on tarkoitettu erityisesti kiinalaisille ja muille aasialaisille sote-alan asiantuntijoille ja kehittäjille, kouluttajille, asiantuntijoille, yrityksille ja organisaatioille.  

Videoportfolion suunnittelu aloitettiin yhdessä FEFEn yhteistyöyritysten kanssa keväällä. Portfolion tuottaminen kilpailutettiin kesän aikana ja kuvaukset aloitetaan syyskuun puolenvälin jälkeen. Videon tuottaja tulee vierailemaan useissa yrityksissä kuvaamassa materiaalia videota varten. Jatkossa yritykset voivat hyödyntää videota mm. erilaisissa tapahtumissa ja verkkosivuillaan.

Yhteistyömatka Kiinaan 9.–14.10.2017

Alustava ohjelma:

 • 9.10. Joensuu-Hki-Peking
 • 10.10. Peking-Harbin
 • 10.-13.10. Matchmaking-tapaamisia Harbinissa
 • 13.10. Harbin-Peking, yöpyminen Pekingissä
 • 14.10. Peking-Hki-Joensuu

Hyöty: FEFEn järjestämien Kiinan-matkojen tarkoituksena on tutustua kiinalaiseen kulttuuriin ja bisneskäyttäytymiseen paikan päällä sekä luoda suhteita mahdollisiin tuleviin liikekumppaneihin tai asiakkaisiin. Vierailukohteet valitaan matkalle osallistuvien yritysten toiveita kuunnellen.

Järjestelyt: FEFE-hanke vastaa matkajärjestelyistä, kuljetuksista ja tulkkauksesta ohjelman mukaan. FEFE huolehtii matkojen ja majoitusten varaamisesta keskitetysti. FEFEn sopimuskumppaneille korvataan osa matkakuluista. Osallistujien tulee hankkia omatoimisesti matkaviisumi (avustamme tarvittaessa). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta viisumin hakuhetken jälkeen. Passissa tulee olla 2 tyhjää sivua ja sen on oltava täysin virheetön ja ehjä.

Lisätiedot: Päivi Franssila, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., p. 050 315 6571
Ilmoittautuminen: https://www.webropolsurveys.com/S/BAFD9DDC081CC8EC.par

Clinical Study Visit (CSV) -työpaja 21.9.2017

Aika: 21.9.2017 klo 14-17
Paikka: Karelia-amk:n Tikkarinteen kampus, E-rakennus, 408 (Tikkarinne 9, Joensuu)
Kohderyhmä:
FEFE-hankkeessa mukana olevat hoito- hoiva- ja kuntoutusalan toimijat
Aihe: Clinical Study Visit -koulutuspalvelutuotteen kehittäminen
, sisällön ja materiaalien suunnittelu
Ilmoittautuminen: https://www.webropolsurveys.com/S/8702A3D0C771F308.par

Monialainen valmennuspaja 12.9.

Aika: 12.9. klo 15–18
Paikka: Kotileipurin Herkkupaja, Suvantokatu 2 (sisäpiha)
Kohderyhmä:
FEFEn sopimusyritykset
Ohjelma:
Valmennuspajassa kuullaan yritysesittelyitä sekä etäyhteydellä Miia Tähtistä Finnish Business Council’ista Shanghaista. Miia on työskennellyt ja oleskellut pitkään Kiinassa ja tuntee hyvin sikäläistä liiketoimintakulttuuria. Työpajassa on mahdollisuus esittää hänelle kysymyksiä. Lisäksi saamme tuoreimmat kuulumiset FEFE-tiimin kesäkuiselta Kiinan-matkalta ja käymme keskustelua Active Ageing -videoportfolion etenemisestä.
Ilmoittautuminen 8.9. mennessä:
https://www.webropolsurveys.com/S/4A23294265560129.par (yksi osallistuja/yritys tai organisaatio)

Clinical Study Visit (CSV) -työpaja 24.8.2017

Aika: 24.8.2017 klo 14-17
Paikka: Voimalan tupa, Karelia-amk, Tikkarinne-kampus (Tikkarinne 9), E-rakennus, E252
Kohderyhmä: FEFE-hankkeessa mukana olevat hoito- hoiva- ja kuntoutusalan toimijat
Aihe: Clinical Study Visit -koulutuspalvelutuotteen kehittäminen
, sisällön ja materiaalien suunnittelu
Ilmoittautuminenhttps://www.webropolsurveys.com/S/F644B61651AFC4B0.par

Delegaatio sai lämpimän vastaanoton Kiinan Harbinissa kesäkuussa

FEFE mahdollisti pohjoiskarjalaisen delegaation vierailun kiinalaisessa Harbinin kaupungissa kesäkuussa. Delegaatio esitteli paikan päällä Pohjois-Karjalan osaamista sekä vahvisti yhteistyösuhteita ja liikekumppanuuksia. Vierailu huomioitiin Kiinassa erittäin hyvin: esimerkiksi tapaaminen korkea-arvoisen Heijlongjiangin maakuntajohdon puoluesihteerin kanssa uutisoitiin näkyvästi alueen iltauutisissa, joita on mahdollisuus seurata lähes 50 miljoonalla kiinalaisella. Lue lisää vierailusta

FEFE tuotteistaa pohjoiskarjalaista ikäosaamista kansainvälisiä vieraita varten yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa

Pohjoiskarjalainen ikäihmisten hyvinvointia ja osallisuutta edistävä osaaminen paketoidaan tämän vuoden aikana kansainvälisille toimijoille tarjottavaksi koulutuspalvelutuotteeksi. Työn alla oleva Clinical Study Visit (CSV) -ohjelma on maksullinen vierailupaketti, jonka avulla tarjotaan eri maiden asiantuntijoille ja yritysten edustajille mahdollisuus tutustua suomalaisiin ikäihmisten palveluihin käytännössä.

CSV-ohjelmaa kehittävät FEFE-hankkeen kanssa yhteistyössä pohjoiskarjalaiset hoito-, hoiva- ja kuntoutusalan yritykset. Hankkeen tarjoamaan mahdollisuuteen päästä kehittämään koulutuspalvelutuotetta Active Ageing -verkostossa on tarttunut innolla jo kymmenkunta pohjoiskarjalaista hoito- ja hoiva-alan toimijaa. CSV-ohjelman markkinointi lähtee käyntiin Kiinassa vielä kesäkuun aikana, kun pohjoiskarjalainen delegaatio vierailee Kiinan Harbinissa. Lue lisää FEFEn blogista

Clinical Study Visit (CSV) -työpaja 23.5.2017

Aika: 23.5.2017 klo 14-17
Paikka: Dynamo Lounge, Karelia-amk, Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3
Kohderyhmä: FEFE-hankkeessa mukana olevat hoito- hoiva- ja kuntoutusalan toimijat
Aihe: Clinical Study Visit -koulutuspalvelutuotteen kehittäminen
, sisällön ja materiaalien suunnittelu
Ilmoittautuminen: https://www.webropolsurveys.com/S/E9ADD22F514F2A9E.par

Monialainen valmennuspaja 9.5.2017

Aika: 9.5.2017 klo 15-18
Paikka: Kerubi, Sortavala-kabinetti, Siltakatu 1 (Ilosaari, Karjalantalo) Huom. paikka muuttunut!
Kohderyhmä: FEFEn sopimusyritykset
Ohjelma:
Työpajassa kuullaan kolmen kiinalaisen (Tianyu Li, Mingyuan Xu ja Zengjiang Zhen) kokemuksia matkailusta ja hoitotyöstä Suomessa ja Kiinassa sekä työstetään videoportfoliota.  Lisäksi Laitalan Lomat ja Ääniavara Oy esittäytyvät.
Ilmoittautuminen: Täytä lomake 2.5.2017 mennessä

Yhteistyömatka Kiinaan 12.–17.6.2017

Alustava ohjelma:

 • ma 12.6. Lento: Joensuu-Helsinki-Peking
 • ti 13.6.   Lento: Peking-Harbin & Welcome Dinner
 • ke 14.6.  Vierailut & Matchmaking-tilaisuus
 • to 15.6.  China-Russia Expo -messujen avajaiset  & Kaupunkikierros
 • pe 16.6. Messuosastoilla vierailut & Yksityiset tapaamiset toiveiden mukaan & Lento: Harbin-Peking
 • la 17.6.  Lento: Peking-Helsinki-Joensuu

Hyöty: FEFEn järjestämien Kiinan-matkojen tarkoituksena on tutustua kiinalaiseen kulttuuriin ja bisneskäyttäytymiseen paikan päällä sekä luoda suhteita mahdollisiin tuleviin liikekumppaneihin tai asiakkaisiin. Kesäkuun matkan aikana vierailemme China-Russia Expo -messuilla sekä mm. sairaaloissa ja hoitokodeissa. Vierailukohteet valitaan matkalle osallistuvien yritysten toiveita kuunnellen. Lisäksi FEFEn valmennusohjelmassa mukana oleville yrityksille järjestetään oma Matchmaking-tilaisuus.

Järjestelyt: FEFE-hanke vastaa matkajärjestelyistä, kuljetuksista ja tulkkauksesta ohjelman mukaan. FEFEn sopimuskumppaneille korvataan osa matkakuluista. Osallistujien tulee hankkia omatoimisesti matkaviisumi ja varata majoitus. Tarvittaessa avustamme viisumiasioissa ja varaamme hotellin. FEFEn majoituspaikat helmikuun matkalla ovat Crowne Plaza Beijing International Airport, Peking & Sofitel Wanda Harbin, Harbin.
Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta viisumin hakuhetken jälkeen. Passissa tulee olla 2 tyhjää sivua ja sen on oltava täysin virheetön ja ehjä.

Lisätiedot: Päivi Franssila, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., p. 050 315 6571
Ilmoittautuminen: Täytä lomake 2.5.2017 mennessä

Monialainen valmennuspaja 11.4.2017

Aika: 11.4.2017 klo 15-18
Paikka: Local Bistron kabinetti, Koskikatu 9, Joensuu
Ohjelma: Aloitamme kevyellä lounaalla klo 15, käymme keskustelua Helsingin seminaarin herättämistä ajatuksista, Päivi ja Meijiao tuovat terveiset viimeiseltä Kiinan-matkalta ja saamme kuulla kokemuksia kolmen kuukauden harjoittelusta shanghailaisessa sairaalassa. Keräämme myös osallistujien ajatuksia siitä, mitä Pohjois-Karjalan Active Ageing -osaaminen pitää sisällään ja mitä siitä haluaisimme tuoda esille videoportfoliossa. Yritysesittelyssä tällä kertaa Fastroi ja Hoitokoti Helmi. Valmennuspajaan voi osallistua yksi henkilö jokaisesta organisaatiosta, joka on tehnyt FEFEn kanssa II-tason yhteistyösopimuksen.
Ilmoittautuminen: Täytä lomake 4.4. mennessä

Active Ageing -seminaari 4.4.2017 Helsingissä avaa Kiinan-kauppaa iäkkäiden hyvinvoinnin näkökulmasta

FEFE-hanke järjestää 4.4.2017 kaksikielisen seminaarin Sino-Finnish Seminar on Active Ageing – Services, products and expertise for better health and wellbeing.

Seminaarin puheenvuoroissa käydään läpi aktiivisen ikääntymisen tuotteiden, palvelujen ja osaamisen markkinoita ja kaupankäyntiä Kiinassa. Asiantuntijavieraat ovat kokeneita yrittäjiä ja Kiinan-kaupan osaajia. Seminaarista saa tietoa, kokemuksia ja esimerkkejä siitä, miten Kiinaa ja Suomea yhdistävä väestörakenteen muutos ja aktiivisen ikääntymisen palvelut, osaaminen ja tuotteet voidaan saada palvelemaan iäkkäiden hyvinvointia molemmissa maissa.

Hoito-, hoiva- ja kuntoutusalan toimija: tule mukaan Active Ageing -verkostoon

Kutsumme Pohjois-Karjalan maakunnan hoito-, hoiva- ja kuntoutusalan yritykset ja organisaatiot monialaisiin, samansisältöisiin työpajoihin vaihtoehtoisesti Nurmeksessa, Kiteellä tai Joensuussa. Työpajojen tarkoituksena on koota Active Ageing -osaajat yhteen ja lähteä yhdessä yritysten kanssa kehittämään koulutuspalvelutuotetta kansainvälisille asiantuntijadelegaatioille. Työpajojen tuloksia syvennetään yhteisesti 23.3. Joensuussa.

Osallistujien on mahdollisuus jatkaa maksuttomaan Clinical Study Visit -valmennukseen (valmennus oman osaamisen esittelyyn ja kansainvälisten sote-asiantuntijoiden vastaanottamiseen) myöhemmin keväällä ja syksyllä 2017. Lisäksi työpajoissa kerrotaan mm. mahdollisuudesta päästä esille Pohjois-Karjalan aktiivisen ikääntymisen osaajat esittelevässä videoportfoliossa.
Lisätiedot Clinical Study Visit -valmennuksesta FEFEn valmennusohjelmassa.

Aikataulu:

 • 14.3. klo 15–17 Nurmes, Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus, Höljäkkä-Sali
 • 16.3. klo 15–17 Kitee, Kiteen kaupungin valtuustosali, Kaupungintalo, Kiteentie 25
 • 21.3. klo 15–17 Joensuu, Karelia-amk, Wärtsilä-kampus, Dynamo Lounge, Karjalankatu 3
 • 23.3. klo 15–17 Yhteinen ideoiden jalostaminen, Joensuu (tarkempi paikka ilm. myöhemmin)
 • kevät–syksy 2017 Valmennus Clinical Study Visit -vierailuihin (tarkempi aikataulu ilm. myöhemmin)

Ilmoittautuminen kaikkiin työpajoihin 7.3. mennessä:
https://www.webropolsurveys.com/S/EA272EA4708A5389.par

Työpajat ovat maksuttomia. Työpajat järjestävät yhteistyössä hankkeet Further East from the East (FEFE), Pohjois-Karjalan DigiSote ja Kokeile Tätä -kehittämispolku (LUMO2).

Lisätiedot: Tanja Rimpilä, Projektiasiantuntija, +358 50 337 9287, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tule FEFEn mukana Pekingiin ja Harbiniin 23.2.-2.3.2017

Ohjelma:

 • 23.2. Lähtö Pekingiin
 • 24.2. Välipäivä
 • 25.2. China International Senior Care Expo –messut
 • 26.2.–1.3. Lento Harbiniin ja yritysvierailut Harbinissa
 • 1.3. (illalla) Lento Harbinista Pekingiin
 • 2.3. Paluu Joensuuhun

Hyöty: FEFEn järjestämien Kiinan-matkojen tarkoituksena on tutustua kiinalaiseen kulttuuriin ja bisneskäyttäytymiseen paikan päällä sekä luoda suhteita mahdollisiin tuleviin liikekumppaneihin tai asiakkaisiin. Tutustumme paikallisiin ikäihmisten aktiivista osallistumista ja hyvinvointia edistäviin yrityksiin ja organisaatioihin sekä niiden tuotteisiin, palveluihin ja osaamiseen. Vierailukohteet valitaan matkalle osallistuvien yritysten toiveita kuunnellen.
Järjestelyt: FEFE-hanke vastaa matkajärjestelyistä ja tulkkauksesta ohjelman mukaan. Hanke kustantaa osan osallistujien matkakustannuksista. Osallistujien tulee hankkia omatoimisesti matkaviisumi ja varata majoitus. Tarvittaessa avustamme viisumiasioissa ja varaamme hotellin. FEFEn majoituspaikat helmikuun matkalla ovat Grand Metropark Hotel, Peking & Sofitel Wanda Harbin, Harbin.
Lisätiedot: Päivi Franssila, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., p. 050 315 6571
Ilmoittautuminen: Täytä lomake 31.1.2017 mennessä

Monialainen valmennuspaja 7.2.2017

Aika: 7.2.2017 klo 15-18
Paikka: Kaupunginteatterin ravintola, tornikabinetti (Rantakatu 20, Joensuu)
Ohjelma: Kevään valmennusohjelman ja osallistujien esittely, kokemuksia kiinalaisten matkailijoiden vastaanottamisesta (Jessie Chen, Domi Travel), puheenvuoro tuotekehityksen arvosta asiakkaalle (Jouko Kettunen, FinnProto Oy), työpajatyöskentelyä sekä päivällinen
Ilmoittautuminen: Täytä lomake 31.1.2017 mennessä

Vuoden 2017 valmennusohjelma on julkaistu

FEFE-hankkeen vuoden 2017 valmennusohjelma on julkaistu. Seminaarit ovat avoimia kaikille. Valmennuspajat, matkat, muu yhteistyö ja yrityksen yhteystiedot FEFEn verkkosivuilla edellyttävät yhteistyösopimusta FEFE-hankkeen kanssa. Lisätietoja saa Päivi Franssilalta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., p. 050 315 6571. Kunkin tapahtuman tarkempi ohjelma ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen julkaistaan tällä sivulla ennen tapahtumaa.


FEFE-hankkeella uusi projektipäällikkö

FEFE-hanketta ansiokkaasti vetänyt Ari Tarkiainen siirtyy muihin tehtäviin. FEFE-hankkeen uusi projektipäällikkö marraskuusta 2016 alkaen on Päivi Franssila.


Valmennuspaja 23.11.: Osaamiseni ja kansainvälisyys

Maailma on muuttunut merkittävästi niistä ajoista, jolloin Suomi oli yksittäinen pieni maa ja sivussa kaikesta. Kun tänään katsotaan lähes mitä liiketoiminta-aluetta tahansa, voidaan todeta että kansainvälisyys on läsnä kaikessa. Oletko tullut miettineeksi mitä kansainvälistyminen tarkoittaisi omassa yrityksessäsi? Voiko yritys olla liian pieni kansainvälistyäkseen? Entä mikä on huomionarvoista kun palveluitasi kysyykin aasialainen Suomessa? Onnistuisiko tuotteesi lanseeraaminen esimerkiksi Kiinassa? Osaamiseni ja kansainvälisyys -teeman myötä tämän tapahtuman tarkoitus on helpottaa kv-kuvan hahmottamista juuri sinun yrityksesi näkökulmasta. 

 • Aika: 23.11.2016 klo 13-16
 • Paikka: Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne-kampus, A-talon auditorio, Tikkarinne 9, Joensuu
  Valmentaja: Kai Stenberg, Enteq Ltd.
 • Valmennuskieli: suomi
 • Ohjelma:
  • 12:30 Kahvit, ilmoittautuminen ja sisäänkirjautuminen

  • 13:00 FEFE-hanke, Päivi Franssila, Karelia-amk

  • 13:10 FEFEn tarjoamat kehittämispalvelut,
   Kai Stenberg, Meijiao Xue-Pykäläinen, Päivi Franssila ja Karelia-amk:n opiskelijat

  • 13:40 Kansainvälistymiseen ja verkostotoimintaan liittyviä näkökulmia, Kai Stenberg, Enteq Ltd

  • 14:10 Työpajatyöskentely pienryhmissä. Yhteenveto. - hedelmätarjoilu

  • 15:50 Ratkaisuja kommunikointiin. Tietoisku. Ali Giray, Youpret Oy

  • 16:00 Miten onnistuimme? Miia Pasanen, Karelia-amk

  • 16:15 Vapaamuotoinen keskustelutilaisuus klo 18:00 saakka

Valmennuspaja on maksuton. Ilmoittaudu täyttämällä lomake 16.11. mennessä.
Tilaisuus on osa FEFE-hankkeen valmennuspajojen sarjaa, joka järjestetään syksyllä 2016 ja keväällä 2017. Osallistumalla valmennuspajaan pääset vaikuttamaan kevään valmennusohjelman sisältöön.
Lataa valmennuspajan materiaalit välilehdeltä Tietoa Kiinasta.

Kiinassa kehitetään hoitokoteja

Lue lisää FEFE-hankkeen blogista!


Valmennuspaja 8.11.: kansainvälisyysosaamista matkailualan toimijoille

Erityisesti matkailualan toimijoille suunnattu Kiina-valmennuspaja, jossa tarjotaan perustietoja kiinalaisten matkailijoiden vastaanottamisessa huomioitavista seikoista. Mukana sparraamassa Kiinan-matkailun asiantuntija.

 • Aika: 8.11.2016 klo 13-15
 • Paikka: Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne-kampus, A-talon auditorio, Tikkarinne 9, Joensuu
  Valmentaja: Mr. Xiang Zhang, CEO of Timetravels Incoming Ltd. 
 • Valmennuskieli: englanti
 • Ohjelma/ Themes of the sessions:
         1st session: Key elements for doing direct business with Chinese B2B partners (40 min)
         2nd session: Food and drinks - what is Chinese individual travelers' expectation (40 min)

Valmennuspaja on maksuton. Ilmoittaudu täyttämällä lomake 3.11. mennessä

Lataa valmennuspajan materiaalit: CHINESE CATERING ja BASIC HOSPITALITY FOR CHINESE GROUPS


Kiinalainen delegaatio FEFEn vieraana Joensuussa 2.-4.10.

FEFE-hankkeen vieraaksi saapuu 2.–4.10. kiinalainen delegaatio Heilongjiangista. Vieraat tutustuvat suomalaiseen ikääntyneiden palvelujärjestelmään ja suomalaisen koulutuksen pedagogisiin ratkaisuihin. Vierailun aikana allekirjoitetaan yhteistyösopimuksia ja vieraat tapaavat maakunnan hyvinvointialan toimijoita sekä elinkeinoelämän ja yritysten edustajia.

Delegaation jäsenet ovat korkea-arvoisia virkamiehiä, kansainvälisen kaupan asiantuntijoita ja hyvinvointialan organisaatioiden edustajia. Vierailun tarkoituksena on FEFE-hankkeen tavoitteiden mukaisesti edistää Suomen ja Kiinan välistä ikääntyvien hyvinvointiin liittyvää yhteistyötä ja vuorovaikutusta.